Op skireis naar Andorra

Skiën in het mooiste gebied

Het is in Andorra zeer goed mogelijk om te skiën. Aangezien elk dorp in deze staat in een skigebied ligt, is er bijna geen betere bestemming denkbaar dan Andorra. De staat Andorra wordt eerder geassocieerd met zonvakanties. Dit komt omdat het vrij zuidelijk ligt en als je er met het vliegtuig heen wilt, dat je dan eerst naar Barcelona moet vliegen. Andorra kent minder dan 100.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 468 km2. Deze staat is voornamelijk afhankelijk van toerisme en wordt gezien en beschreven als een ‘belastingparadijs’. Doordat Andorra een hoge ligging heeft zie je veel sneeuw in de winter en is het ook wat kouder in de zomer. In de zomer zijn de hoogste bergtoppen in Andorra nauwelijks met sneeuw bestreken. Het toerisme in Andorra vormt ongeveer 80% van het bbp. Per jaar komen er ongeveer 9 miljoen toeristen naar Andorra, dit zijn wintersportgangers en mensen die de zon opzoeken.

Belastingvrij

Andorra trekt onder meer zoveel toeristen omdat het een belastingvrije staat is. Dit is gunstig voor wintersporters die graag op de prijs letten. In de laatste jaren is er in Andorra veel geïnvesteerd in nieuwe skiliften en er zijn ook sneeuwkanonnen in het geval er te weinig sneeuw zou vallen. Het is vrij uniek dat een plek waar je kunt skiën belastingvrij is. Dit is bij de meeste wintersportbestemmingen niet het geval.

Traditioneel en modern

In Andorra vind je traditionele bestemmingen en tegerlijktijd ook hele moderne accommodaties. Mocht je dus liever in een nieuw appartementencomplex zitten dan is dat dus zeker mogelijk in Andorra. Proef je graag de traditionele sfeer, dan kan je in Andorra ook goed terecht. Het skigebied Grandvalira strekt zich uit over verschillende dalen tussen de dorpen Canillo, El Tarter, Encamp, Grau Roig, Pas de la Casa en Soldeu. Vooral voor licht gevorderde skiërs is Grandvalira een leuk en prettig skigebied. Dit gebied kent ongeveer 300 dagen zon per jaar.

Prachtige pistes

Rossinyol, Serra de les Solanelles en Cabirol zijn prachtige pistes. De Rossinyol is een blauwe piste en deze loopt voor een gedeelte door het bos. Deze piste is één van de rustigste van het hele gebied. De piste Serra de les Solanelles is een rode piste en is ongeveer twee kilometer lang. De piste is in het midden vrij steil, waardoor je snel beneden bent en weer van bovenaan kunt beginnen. De Cabirol is een zwarte piste met een mooie consistente hellingshoek.

Voor elk niveau en voor iedereen

Skiën in Andorra is erg gewild en ongekend populair. Dat is niet voor niets. Voor iedereen is er de mogelijkheid om te skiën en er zijn diverse opties voor iedereen. Dat maakt skiën in Andorra toegankelijk en prettig. Je hebt de voordelen van een belastingvrije staat, veel zonuren en prachtige sneeuw op de bergtoppen. Niet alleen zorgt dit voor mooie uitzichten, er is een hele grote kans op sneeuwzekerheid. Grandvalira is het grootste skigebied na de Alpen van Europa. De pistes in Andorra zijn erg goed geprepareerd en worden bijzonder goed onderhouden. De pistes in deze skigebieden tellen tot de modernste pistes in de hele wereld. Jaren geleden waren er veel meer kleinere skigebieden. Deze kleinere skigebieden zijn samengevoegd tot één groot skigebied, namelijk Grandvalira. Aangeraden wordt om de plaats Soldeu als startplaats te nemen. De sneeuw is hier van bijzonder hoge kwaliteit en de sneeuwzekerheid is hier hoger dan je zou verwachten. Naast skiën kan je hier prima terecht voor bijvoorbeeld langlaufen en voor een sneeuwschoenwandeling. Op skivakantie gaan in Andorra zal voor een onvergetelijke ervaring zorgen die jou de rest van je leven bij zal blijven.

Plan hier alvast je bezoek naar Andorra!

Nieuw: Actueel reisaanbod speciaal voor u geselecteerd Bekijken