Overwinteren op de Canarische Eilanden

Overwinteren op de Canarische Eilanden

Voorkom een winterdepressie

We hebben allemaal weleens van het verschijnsel winterdepressie gehoord. Door minder zon in de wintermaanden, kan het goed zijn dat je wat somberder bent geworden. Wanneer dit veroorzaakt wordt door het weer, noemt men dit een winterdepressie. Als je merkt dat je daar last van hebt, dan kan je ervoor kiezen om te overwinteren op de Canarische Eilanden. Op deze eilanden is het eigenlijk altijd mooi weer en schijnt de zon volop. Je kan zelfs lekker in de zee zwemmen als het warm genoeg is. Meerdere mensen zijn je al voorgegaan en hebben besloten om in december, januari of februari naar het zuiden te vertrekken. Net als de vogels zoeken zij het warme weer om op vervolgens weer terug te keren naar het voorjaar in Nederland.

De Canarische Eilanden

Er zijn verschillende Canarische eilanden, grote en kleinere. De Canarische eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan en deze eilandengroep behoort officieel tot Spanje. De Canarische eilanden hebben twee officiële hoofdsteden, dit zijn Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria. In 1812 werden de Canarische eilanden een Spaanse provincie. In 1986 werd Spanje lid van de Europese Unie en daarmee behoren ook de Canarische eilanden tot de EU. Door de Canarische stroom is er een warm subtropisch klimaat. Dit warme subtropische klimaat zorgt ervoor dat het in de wintermaanden aangenaam warm is.

Verken de Canarische Eilanden

Het grootste eiland is Tenerife en dit eiland heeft de meeste inwoners van alle eilanden. De hoogste berg van Spanje, de Teide, is te vinden op dit prachtige eiland. La Palma, Chinijo Archipel, Lanzarote, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura, El Hierro en La Graciosa zijn de eilanden waar mensen op wonen. De overige eilanden, genaamd Alegranza, Isla de Lobos, Montãna Clara, Roque del Este en Roque del Oeste zijn onbewoond en kleiner qua oppervlakte. Vaak kiest men voor de overwintering een van de grotere eilanden. Vooral San Cristobál de La Laguna wordt erg mooi bevonden, deze stad staat ook op de Werelderfgoedlijst. Tijdens je verblijf op de Canarische Eilanden hop je van het ene eiland naar het andere om ze allemaal te verkennen!

Dicht bij Afrika

De Canarische eilanden liggen dichtbij de West-Afrikaanse kust en je kan dit zeker merken op de eilanden. De natuur is ruiger en minder groen dan in Zuid-Spanje. De Canarische eilanden liggen dichter bij de evenaar en hebben een ander soort begroeiing dan we in Noord en Zuid Europa gewend zijn. Er is wel groen te vinden op de eilanden, maar je ziet ook zandheuvels die veel doen denken aan de woestijn.

Overwinteren op de Canarische Eilanden met veel zon

Je kan met een gerust hart van de zon genieten als je naar de Canarische eilanden gaat in de winter. Op de eilanden zijn fraaie kerken te zien en je kunt verschillende bergen beklimmen. Ook vind je op de eilanden een aantal vulkanen die niet meer actief zijn. De landschappen zorgen voor intens mooie plaatjes en dat is toch wel een stuk aantrekkelijker dan de regen je vaak tegenkomt in Nederland. Het is dan ook zeer aan te raden om voor een winterse zonvakantie de Canarische eilanden te bezoeken. Zwemmen in de zee in januari, en dan hebben we het niet over de nieuwjaarsduik, is een fijn vooruitzicht in de al donkerder wordende herfstmaanden. Vlieg dus samen met de vogels mee naar het zuiden en geniet van de warme temperaturen, de woestijnachtige landschappen, de prachtige vulkanen en de idyllische dorpjes op de eilanden. De vliegreizen zijn goed betaalbaar als je op tijd boekt, zo heb je gelijk iets om naar uit te kijken. Maar ook de last minutes zijn zeker de moeite waard!

Nieuw: Actueel reisaanbod speciaal voor u geselecteerd Bekijken